PROIECTUL EARLY

 DESPRE EARLY: EARLY (early-project.eu) 

Misiunea noastră este de a furniza date solide privind sănătatea mintală a tinerilor din regiunea europeană și de a concepe, implementa și evalua intervenții bazate pe dovezi. Împreună cu 19 parteneri din 14 țări, suntem dedicați abordării problemei critice a sănătății mintale a tinerilor și, prin urmare, reducerii poverii bolilor netransmisibile, în special a afecțiunilor mintale, în rândul tinerilor. Prin intermediul unui studiu cu metode mixte, ne propunem să dezvoltăm o matrice de expunere cuprinzătoare, să înțelegem percepțiile privind sănătatea mintală a tinerilor și să furnizăm date reprezentative și solide privind sănătatea mintală a tinerilor.

Proiectul se angajează să adopte o abordare cuprinzătoare și solidă din punct de vedere etic la nivelul tuturor partenerilor din consorțiu, atât în interiorul, cât și în afara Uniunii Europene. Aceasta include respectarea cerințelor legale și etice, asigurarea gestionării și securității datelor, stabilirea căilor cauzale pentru afecțiunile de sănătate mintală și analiza datelor naționale și internaționale privind sănătatea mintală și factorii asociați. În plus, proiectul urmărește să evalueze gradul de pregătire a țărilor pentru implementarea intervențiilor în domeniul sănătății mintale a tinerilor și să cartografieze serviciile existente pentru tineri.

PARTENERII

Partenerii consorțiului proiectului sunt o gamă variată de instituții de renume din Europa și nu numai, incluzând instituții academice, alături de organizații naționale și internaționale care se concentrează pe sănătatea mintală publică.

Consorțiul reprezintă un efort de colaborare între entitățile academice și cele de advocacy. Acest parteneriat permite o abordare unificată și multinațională pentru a aborda provocările legate de sănătatea mintală și pentru a promova rezultate pozitive la nivel internațional.

PARTENERI: EARLY (early-project.eu)

Societatea Psihiatrilor, Narcologilor, Psihoterapeutilor Si Psihologilor Clinicieni Din Republica Moldova (SPNPPC): EARLY (early-project.eu) 

csm_Bild_Kickoff_EARLY-cropped_4c270bfcf7.jpg

Proiectul EARLY a fost dezvăluit: Un efort cuprinzător pentru a aborda problemele de sănătate mintală a tinerilor: EARLY (early-project.eu)