CULEGEREA CONGRESULUI (click pentru a descărca)

 

Congresul Internațional al Societății Psihiatrilor, Narcologilor,
Psihoterapeuților și Psihologilor Clinicieni, ediția a II-a

Chișinău, 24-26 iunie 2021

 

Al doilea Congres Internațional în domeniul sănătății mintale din Republica Moldova se va desfășura în perioada 24-26 iunie 2021 la Chișinău. 

 

Tema ediției actuale a Congresului este SĂNĂTATEA MINTALĂ ÎNTR-O LUME PLINĂ DE PROVOCĂRI și cuprinde evoluțiile și aspectele majore din sănătatea mintală în toată complexitatea lor la noi în țară, precum și experiențele frumoase de peste hotare.

Congresul este organizat pentru psihiatri, rezidenți, psihoterapeuți, narcologi, medici de familie și generaliști, psihologi clinicieni, cercetători, manageri și autorități competente în elaborarea politicilor.

Congresul va include sesiuni interesante pentru profesioniști din sănătatea mintală și non-profesioniști. Pentru prima dată, vor avea loc sesiuni precongres pentru rezidenți și tineri specialiști, precum și pentru psihologi clinicieni. Congresul include o serie largă de conferințe, simpozioane și sesiuni plenare cu participanți din Republica Moldova și din alte țări, în subiecte precum psihofarmacologia, psihiatria adultului și copilului, fenomenul de stigma in sănătate mintală, servicii comunitare, adicții, psihoterapie și altele.

SPNPPC a invitat personalități notorii din cadrul asociațiilor internaționale, așa ca Asociația Europeana de Psihiatrie (EPA) și cea mondială (WPA), savanți din România, Rusia, Belarus, Franța, Elveția, Italia, etc., care vor avea prezentări în cadrul congresului și speră că acest eveniment va trezi un interes profesional sporit.

Invitația

(vezi în spoilerul de mai jos)

Cuvânt înainte - Invitație

Închide invitația

JanaDRAGĂ COLEG ȘI COLEGĂ,

Avem deosebita onoare de a vă invita la cea de a II-a ediție a Congresului Internațional al Societății Psihiatrilor, Narcologilor, Psihoterapeuților și Psihologilor Clinicieni care se va desfășura on-line în perioada 24-26 Iunie 2021.

Pandemia SARS CoV-2 ne-a pus în fața unor provocări nemaîntîlnite, traversam o perioadă dificilă și contextul prezent rămîne o provocare pentru noi toți, în deosebi pentru specialiștii din domeniul sănătății mintale, condiții în care tema ediții actuale a Congresului este SĂNĂTATE MINTALĂ ÎNTR-O LUME PLINĂ DE PROVOCĂRI - se adresează schimbărilor din ultima perioadă și aspectele majore din sănătatea mintală în toată complexitatea ei la noi în țară și experiențele frumoase din afară.

Congresul este organizat pentru psihiatri, rezidenți, psihoterapeuți, narcologi, medici de familie și generaliști, psihologi clinicieni, cercetători, manageri și autorități competente în elaborarea politicilor.

Programul congresului va include un amplu program educațional: sesiuni interesante pentru profesioniști și non-profesionisti din sănătatea mintală. Pentru prima dată se vor organiza sesiuni de precongres pentru rezidenți și tineri specialiști, precum și pentru psihologi clinicieni. Congresul va include sesiuni plenare și simpozioane cu participanți din Republica Moldova și din alte țări, pe subiecte precum psihofarmacologia, psihiatria adultului și copilului, intervenții psihoterapeutice, servicii comunitare, adictologie și altele.

SPNPPC a cooptat personalități notorii din cadrul Asociațiilor Internaționale așa ca Asociația Europeana de Psihiatrie (EPA) și a celei mondiale (WPA), savanți din Romănia, Rusia, Belorusia, Franța, Elveția, Italia etc. pentru prestații în cadrul congresului și speră că acest eveniment va trezi un interes profesional sporit.

Avem convingerea că vom avea un congres reușit și în acest nou format, că vom beneficia de informații  și recomandări de ultimă ora, care să ne ofere o abordare atît teoretică, cît și prectică a provocărilor cu care ne confruntăm în viața noastră profesională și personală.

Vom avea onoarea să ne fiți alături la evenimentul organizat de către SPNPPC la acest eveniment medical on-line unic pentru comunitatea științifică și de specialitate, care va duce la îmbunătățirea cunoștințelor și la progres profesional pentru fiecare.

Cu alese considerații,glob moldova psi

Președintele Congresului

Jana CHIHAI

 

Președintele Congresului: Jana Chihai

Președintele de onoare: Sartorius Norman

Informație referitor la Comitetul organizatoric și științific

(vezi spoilerul de mai jos)

Comitetul organizatoric și științific

Închide informația referitor la comitete

Comitetul științific

Comitetul organizatoric

Băcila Ciprian, Conf. Dr. (RO)

Bologan Alina, Asist.univ. (MD)

Boronin Larisa, Conf. Dr. (MD)

Cărăușu Gh., Conf. univ, (MD)

Ceban Emil, Prof. Dr. (MD)

Chihai Jana, Conf. Dr. (MD)

Chihai Jana, Conf. Dr. (MD)

Condrat Victoria MPH (MD)

Ciubara Anamaria, Prof. Dr. (RO)

Coșciug Ion, Conf. Dr. (MD)

Coșciug Ion, Conf. Dr. (MD)

Deliv Inga, Conf. Dr. (MD)

Deliv Inga, Conf. Dr. (MD)

Derek de Beurs, PhD (NL)

Garaz Grigore, Asist.univ.(MD)

Eșanu Andrei, Asist.univ. (MD)

Karel Kraan, MD, PHD (CH)

Garaz Grigore, Asist.univ.(MD)

Laura Shilds, PhD (NL)

Laura Shilds, PhD (NL)

Nacu Anatol, Prof. Dr. (MD)

Nacu Anatol, Prof. Dr. (MD)

Nakov Vlado, MD, PhD (BG)

Nakov Vlado, MD, PhD (BG)

Norman Sartorius, Prof., MD, PhD, FRCPsych. (CH)

 Nastas Igor, Conf. Dr. (MD)

Petr V. MOROZOV, Prof., MD, PhD, (RU)

 Oprea Valentin, Conf. Dr. (MD)
Pîrlog Mihail, PhD, (RO)  Pîrlog Mihail, PhD, (RO)

 

 

 

Informație referitor la Programul Congresului 

(vezi spoilerul de mai jos) 

 Programul Congresului

Închide informația referitor la Programul Congresului

Programul Congresului 

 

 

Accesul la eveniment se va realiza pe baza achitării taxei de înregistrare.

DISPOZIȚIA MSMPS PRIVIND EVENIMENTUL (click pentru download) 

 

Informații privind taxe

(vezi în spoilerul de mai jos) 

Informații referitoare la taxe de participare

Închide informația referitor la la taxe de participare

 Congres Internațional, în premieră Online, în exclusivitate doar la jumătate de preț

 

Pentru comoditatea participanților, organizatorii oferă mai multe modalități de plată:

1. Prin virament la contul indicat mai jos, cu expedierea ulterioară a dispoziției de transfer pe adresa de e-mail a Societății (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

2. Transfer bancar pe card prin intermediul https://p2p.maib.md/ro cu specificarea: 

  • Număr card beneficiar (orice card de plată): 5582 6300 6001 4288 
  • Prenume / Nume: Jana Chihai
  • Cu trimiterea confirmării efectuării plății la:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. cu specificarea numelui/prenumelui 

3. Persoană de contact - Alina Bologan (060205004) / Andrei Eșanu (079099289)

 

Sesiunile pre-congres pentru toți doritorii - Michael Davidson  și Cornelia Adeola 

 

Doritorii de a participa la Congresul SPNPPC 2021 - Sănătatea Mintală într-o lume plină de provocări, vă rugăm să vă înregistrați în acest formular - Congres SPNPPC 2021: Sănătatea Mintală într-o lume plină de provocări (google.com) 

CONDIȚII DE ADMITERE ȘI REDACTARE A LUCRĂRILOR PENTRU CEA DE A II-A EDIȚIE A CONGRESULUI INTERNAȚIONAL AL SOCIETĂȚII PSIHIATRILOR, NARCOLOGILOR, PSIHOTERAPEUȚILOR ȘI PSIHOLOGILOR CLINICIENI DIN REPUBLICA MOLDOVA 

Data limită pentru depunerea materialelor este 30.04.2021

 

DATE ȘI PERSOANE DE CONTACT:

  • web: sanatatemintala.md
  • https://www.facebook.com/sanatatemintala.md/
  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Congresul Internațional este organizat de Societatea Psihiatrilor, Narcologilor, Psihoterapeuților și Psihologilor Clinicieni (SPNPPC) din Moldova, în parteneriat cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”N. Testemițanu” și cu proiectul moldo-elvețian ”MENSANA – Suport pentru reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova.”