Liga Română pentru Sănătate Mintală din București anunță cursul de  Formare complementară în psihoterapie cognitiv comportamentală cu durata de 3 ani.

Cursul de formare este acreditat de către Colegiul Psihologilor din Romania (CPR) și se adresează specialiștilor din domeniul sănătății mintale, absolvenți ai facultăților de psihologie, psihopedagogie specială, medicină, începerea cursurilor fiind prevăzută în luna ianuarie 2024.

Cursurile se desfasoară o dată în lună, on-line pe parcursul unui weekend (sâmbătă și duminică) cu exceptia lunilor iulie și august.

Cursul are un puternic caracter aplicativ, pe lângă prezentarea informațiilor teoretice, accentul punându-se pe dezvoltarea abilităților de lucru și pe asimilarea unor cunoștințe și tehnici necesare în activitatea psihoterapeutului, pe parcursul acestuia fiind discutată o bogată cazuistică impartășită de formatori cu experientă în domeniul clinic și terapeutic.

Absolvirea acestui curs permite obținerea atestatului de Psihoterapeut Cognitiv Comportamental sub supervizare, atestat eliberat de către Colegiul Psihologilor din România, cu condiția respectării tuturor celorlalte criterii educaționale și profesionale stabilite de legislația în vigoare.

 

Tematica cursurilor pentru Formare complementară în psihoterapie cognitiv comportamentală :

 1. Introducere în terapiile cognitive-comportamentale
 2. Psihoterapia cognitiv-comportamentală în tulburările anxios – fobice (fobii specifice, agorafobie, tulburarea de panică)
 3. Psihoterapia cognitiv-comportamentală în tulburarea de anxietate generalizată
 4. Psihoterapia cognitiv-comportamentală în fobiile sociale
 5. Psihoterapia cognitiv-comportamentală în tulburarea hipocondriacă și alte tulburări somatoforme
 6. Psihoterapia cognitiv-comportamentală în cazul tulburărilor obsesiv-compulsive
 7. Psihoterapia cognitiv-comportamentală în tulburarea de stres postraumatic
 8. Psihoterapia cognitiv-comportamentală în tulburările depresive
 9. Psihoterapia cognitiv-comportamentală în tulburările conduitei alimentare
 10. Psihoterapia cognitiv-comportamentală în schizofrenie și alte tulburări delirante
 11. Psihoterapia cognitiv-comportamentală în cazul tulburărilor de sănătate mintală apărute la copii și adolescenți
 12. Abordări cognitiv-comportamentale în cupluri și familie
 13. Abordări cognitiv-comportamentale în tulburările mintale datorate consumului de substanțe
 14. Psihoterapia  cognitiv-comportamentală în adicții
 15. Psihoterapia  cognitiv-comportamentală în tulburările de personalitate
 16. Tehnici moderne de psihoterapie cognitiv-comportamentală – « al treilea val »

Cursurile vor aborda aspecte de psihopatologie ale tulburărilor mintale studiate și tehnici de intervenție cognitiv comportamentală pe parcursul a 500 de ore de formare. De asemenea, în programul de formare sunt incluse 250 ore de dezvoltare personală.

 

Din echipa de formatori, fac parte: Prof. Univ. Dr. Daniel David, Prof. Univ. Dr. Aurora Szentagotai Tătar, Conf. Univ. Dr. Camelia Soponaru, Psihoterapeut TCC Specialist Dr. Raluca Nica, Psihoterapeut TCC Diana Stănculeanu, Psihoterapeut TCC Simona Hinț.

Costul cursului:  550 RON /modul de formare de 1 weekend/lună

 

Modalitati de inscriere

Inscrierile se primesc până la data de 30 octombrie 2023.
Cererea de inscriere la curs se va face prin email la adresa : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Cererea va conține un CV și o Scrisoare de intenție (în care prezentați motivația dumneavoastră pentru a urma acest curs). Veți primi o confirmare a recepționării aplicației dvs.

Un interviu de selecție va avea loc în lunile noiembrie - decembrie 2023.


Informaţii suplimentare: Dr. Raluca Nica – coordonator program de instruire, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., 0040 722 337 394